
Meghámozzuk és lereszeljük az almákat. Hozzáadjuk a sót, kicsit pároljuk, majd a az édesítőt és a fahéjat. Időnként megkavarva addig pároljuk, míg el nem fő az alma leve.

Hozzávalókat egy tálba helyezzük és összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán két részre osztjuk.

A tészta egyik felét a formánk aljába igazgatjuk, amit előtte kikenünk pici zsírral. Megszórjuk a mandula felével és gm zsemlemorzsával (ez segít, hogy ne ázzon el a tészta).

Ráterítjük a fahéjas almát, majd megint mandula és gm zsemlemorzsa. A tészta másik felét rámorzsoljuk a tetejére és befedjük az egészet. Szükség szerint lapigatjuk.

Előmelegített sütőben 185 -190 C-on kb. 20-25 percig sütjük.
Ízlés szerint sós karamell öntettel tálaljuk, aminek a receptjét itt találod: https://mentes-receptek.hu/recipe/sos-karamell-ontet/

Jó étvágyat hozzá! :)