Egészséges és finom fogás szőlőmagolajjal, mely többszörösen telítetlen zsírsavakból áll, ezért kiváló magas koleszterinszint esetén is.
Leírás
Egészséges és finom fogás szőlőmagolajjal, mely többszörösen telítetlen zsírsavakból áll, ezért kiváló magas koleszterinszint esetén is.
Hozzávalók
Hozzávalók:
800g hekkfilé (fagyasztott)
1 nagy vagy két közepes citrom leve
ízlés szerint hal fűszerkeverék
Tetejére:
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint szőlőmagolaj
Utasítások
Elkészítés:
Miután a hekkfilék felengedtek, átmossuk hideg vízzel. Finoman kinyomkodjuk a felesleges viztől, és tálcára terítjük.
Mindkét oldalát bedörzsöljük alaposan fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk citromlével és pár percig állni hagyjuk. Minél tovább tudjuk pihentetni a páclében, annál jobban összeérnek az ízek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a szeleteket, majd ráöntjük a megmaradt páclevet.
200 fokon előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha kész tányérra szedjük és meglocsoljuk citromlével, majd szőlőmagolajjal és tálalásig lefedjük alufóliával.