Opciók nyomtatása

Gombapaprikás

A hagyományos Tejfölös Gombapaprikás újragondolva :) .
Leírás
A hagyományos Tejfölös Gombapaprikás újragondolva :) .
Hozzávalók
    Hozzávalók:
  • 8-10 db közepes csiperke gomba
  • 2-3 evőkanál barnarizsliszt
  • 2-3 evőkanál szárított vöröshagyma granulátum
  • 1-2 mokkáskanál szárított fokhagyma granulátum
  • 1-2 evőkanál olivaolaj
  • 1,5-2 dl víz
  • 1 kk fűszerpaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
Utasítások
    Elkészítés:
  1. A gombákat meghámozzuk, megmossuk, tetszőlegesre daraboljuk.
  2. A szárított vöröshagymát és fokhagymát pici vízbe áztatjuk, hogy jól megszívják magukat.
  3. Serpenyőben olajon picit lepirítjuk a hagymákat, mehet rá a gomba, ízesítjük, összekavarjuk és tovább pirítjuk pár percig.
  4. Fedő alatt pároljuk, míg a gomba kb. félpuha lesz.
  5. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük vízzel és utána fedő nélkül pároljuk tovább, míg teljesen megpuhul.
  6. Megszórjuk barnarizsliszttel és addig kavargatjuk, míg könnyed, krémes állagúra besűrűsödik.
  7. Szükség szerint pótoljuk vízzel a megfelelő állag eléréséig.
  8. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, nálam tejfölös galuska volt :) .
  9. Jó étvágyat! :)