Opciók nyomtatása

Habos Epres Torta 😋

Finom epres torta, Tojás Nélküli Piskótaval :) .
Leírás
Finom epres torta, Tojás Nélküli Piskótaval :) .
Hozzávalók
    Hozzávalók:
  • 240 g rizsliszt
  • 120 g nádcukor
  • 180 ml mandulatej
  • 50 g növényi vaj
  • 25 g útifűmaghéj
  • 200 ml langyos víz
  • 10 g vaníliáscukor
  • 12 g sütőpor
  • 1 kk tengeri só
  • szükség szerint vaj (a forma kikenéséhez)
  • szükség szerint rizsliszt (a forma kikenéséhez)
  • Krém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 500 ml mandulatej
  • 500 ml növényi cukrászhab
  • ízlés szerint eper (aprítva)
  • ízlés szerint eperlekvár
Utasítások
    Elkészítés:
  1. Először elkészítjük a tortánk alapját a Tojás Nélküli Piskótat (kattints rá). Mikor megsült kivesszük a formából és hadjuk kihűlni.
  2. Ízlés szerinti epret aprítunk és eperlekvárral kikeverjük.
  3. A vaníliás pudingot leírás szerint elkészítjük, majd kihűtjük és robotgéppel hozzákeverjük az eperszószunkat.
  4. A növényi habkészítményünket egy nagy tálban jól felverjük, majd elfelezzük. Egyik felét jól összedolgozzuk az eperszószos pudingunkkal, ez lesz a tortakrém 🙂 .
  5. A tortaformát elmossuk, eltöröljük és visszatesszük bele a piskótát, majd mehet rá a krém és a hab másik fele.
  6. Tetejét tetszés szerint díszíthetjük eperrel vagy dekor szórattal.
  7. Jó étvágyat! :)