Opciók nyomtatása

Karalábé Leves

Hozzávalók
    Hozzávalók:
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • 2 közepes fej karalábé
  • 1 csm petrezselyemzöld
  • 1 f vöröshagyma
  • 3-4 gerezd vagy egy kisebb fej fokhagyma
  • kb. 3-3,5 liter víz
  • 1 ek olivaolaj
  • 1 ek barnarizsliszt
  • ízlés szerint tengeri só
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint bors
Utasítások
    Elkészítés:
  1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk. Ezután olivaolajon enyhén megpirítjuk az előzőleg felkarikázott sárgarépát és a vastag csíkokra vágott karalábét.
  2. Barnarizslissztel megszórjuk, összekavarjuk. Felengedjük vízzel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és ízestítjük.
  3. Ezt magas fokozaton felforraljuk, majd alacsony fokozaton fedő alatt puhára főzzük.
  4. Jó étvágyat! :)