Opciók nyomtatása
Címsor
Recipe Content
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Karfiolleves
Hozzávalók
Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
1 nagyobb szál sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
1,5-2 evőkanál szárított vöröshagyma granulátum
1
tbsp
szőlőmagolaj
1
tbsp
barnarizsliszt
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint só
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint bors
Utasítások
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát felszeleteljük.
A szárított voröshagymát pici vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát.
Szőlőmagolajon picit pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt sárgarépát, amivel tovább pirítjuk.
Félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, összekavarjuk, hozzáadjuk a barnarizslisztet, összekavarjuk.
Beletesszük a karfiolt és felengedjük vízzel.
Ízesítjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
Magas lángon felforraljuk, majd közepesen főzzük tovább, míg a zöldségek megpuhulnak.
Jó étvágyat! :)
Olvasd online
https://mentes-receptek.hu/recipe/karfiolleves/