Opciók nyomtatása

Karfiolleves

Hozzávalók
    Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1,5-2 evőkanál szárított vöröshagyma granulátum
  • 1 tbsp szőlőmagolaj
  • 1 tbsp barnarizsliszt
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint bors
Utasítások
    Elkészítés:
  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát felszeleteljük.
  2. A szárított voröshagymát pici vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát.
  3. Szőlőmagolajon picit pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt sárgarépát, amivel tovább pirítjuk.
  4. Félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, összekavarjuk, hozzáadjuk a barnarizslisztet, összekavarjuk.
  5. Beletesszük a karfiolt és felengedjük vízzel.
  6. Ízesítjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
  7. Magas lángon felforraljuk, majd közepesen főzzük tovább, míg a zöldségek megpuhulnak.
  8. Jó étvágyat! :)