Opciók nyomtatása

Rizskrém/Rizstejföl

Használhatjuk tejföl helyettesítésére, házi pástétomokhoz, mascarpone helyettesítésére (ha keményebbre hadjuk).
Leírás
Használhatjuk tejföl helyettesítésére, házi pástétomokhoz, mascarpone helyettesítésére (ha keményebbre hadjuk).
Hozzávalók
    Hozzávalók:
  • 200 g jázmin rizs
  • 650 g víz
  • 1 tbsp szőlőmagolaj
  • ízlés szerint tengeri só
  • szükség szerint víz
Utasítások
    Elkészítés:
  1. A rizst főzzük nagyon puhára. Ha kész, fedő alatt állni hagyjuk 20 percig.
  2. Hűtsük langyosra, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, ízesítsük, keverjük össze és mehet az aprítógépbe (nekem nem fér bele egyszerre). Turmixban is jól működik. Minél több vizet adunk hozzá, annál folyékonyabb lesz.
  3. Aprítsuk jó krémes állagúra és kedvünk szerint ízesíthetjük sósra vagy édesre. Ha tejfölnek szeretnénk, adjunk hozzá sót és citromlevet.
  4. Jó étvágyat! 🙂