Opciók nyomtatása

Sajtos Pogácsa

Hozzávalók
    Hozzávalók:
  • 200 ml mandulatej
  • 1 csomag gm instant élesztő
  • 1 tsp nádcukor
  • 1 tsp barnarizsliszt
  • 30 dkg gm házi kenyérliszt
  • 30 dkg gm kelt tészta liszt
  • 200 g növényi vaj
  • 3 púpos evőkanál kókuszzsír
  • 2 db tojássárgája
  • 100 g kókusztejföl
  • 1 tbsp tengeri só
  • Tetejére:
  • fél kávéscsésze ketchup
  • fél kávéscsésze víz
  • ízlés szerint növényi sajt
Utasítások
    Elkészítés:
  1. Először felfuttatjuk az élesztőt: a mandulatejet langyosra melegítjük, beleszórjuk az instant élesztőt, gyorsan összekavarjuk, majd tetejére szórjuk a nádcukrot, barnarizslisztet és lefedjük 10 perce.
  2. Addig egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat (vaj, kókusztejföl, stb..), legvégül a felfuttatott élesztőt.
  3. Az egészet összedolgozzuk, akkor jó, mikor már elválik az edény falától. Szükség esetén hintsünk hozzá barnarizslisztet.
  4. Lisztezett nyújtólapon kb. 1,5-2 cm-resre nyújtjuk.
  5. Tetejét bekockázzuk, majd lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, közte kis helyet hagyva.
  7. Fél kávéscsésze ketchupot fél kávéscsésze vízzel hígítunk és jól elkeverjük. Tetejét megkenjük evvel a keverékkel és megszórjuk reszelt növényi sajttal.
  8. Előmelegített sütőben 185 fokon szép pirosra sütjük, kb. 30 perc alatt.
  9. Jó étvágyat! :)