😋 Isteni finom palacsintákhoz, sütikhez, gyümölcsökhöz, fagylaltokhoz 🙂.
Hozzávalók
Hozzávalók:
6 púpos ek. nádcukor
250ml rizstejszín
1 púpos ek. növényi vaj
1-1,5 mk. tengeri só
Utasítások
Elkészítés:
1
Egy magasabb falú edényben a cukrot kevergetve nagyjából felolvasztjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
2
Ha valamennyire elolvadt a cukor, öntsük rá a rizstejszínt. Sisteregni fog és megkeményedik, de ahogy melegszik, el fog olvadni a cukor is, próbáljuk felsegíteni az edény aljáról kevergetve.
3
Hozzáadjuk a vajat, majd a sót. Folytonos keverés mellett addig főzzük, még elkezd sűrűsödni.
4
Kihűtve fogyasztható. Ha esetleg álltában sűrűsödne, tetszőlegesen hígítható növényi tejszínnel vagy tejjel.