Opciók nyomtatása

Sült Hekk

A nyár nagy kedvence :) , de egész évben megállja a helyét :) .
Leírás
A nyár nagy kedvence :) , de egész évben megállja a helyét :) .
Hozzávalók
    Hozzávalók:
  • 900 g fagyasztott hekktörzs
  • 1 db nagy vagy 2 db közepes citrom leve
  • ízlés szerint hal fűszerkeverék
  • szükség szerint olaj (sütéshez)
Utasítások
    Elkészítés:
  1. Miután a haltörzsek felengedtek, megtisztítjuk az esetleges pikkelyektől, majd átmossuk hideg vízzel.
  2. Beirdaljuk fél cm-renként, de vigyázva, hogy teljesen ne vágjuk át, mert akkor szétszakad és nem marad egészben.
  3. Mindkét oldalát bedörzsöljük alaposan fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk citromlével és pár percig állni hagyjuk. Minél tovább tudjuk pihentetni a páclében, annál jobban összeérnek az ízek.
  4. Felhevített olajban, oldalanként süssük kb. 6-8 percig. Vigyázzunk, hogy a nem megfelelően felengedett fagyos halat, ne tegyük forró olajba, mert égési sérülést okozhat!
  5. Majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
  6. Meglocsoljuk citromlével és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
  7. Jó étvágyat :) .