A cékla vérképző, erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, a rák kialakulását megelőző és egészségvédő hatása van.
Leírás
A cékla vérképző, erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, a rák kialakulását megelőző és egészségvédő hatása van.
Hozzávalók
Hozzávalók:
2db kisebb sült cékla vagy 2 db közepes nyers cékla
4-5 dl mandula tej
1tbsp citromlé
1,5-2 evőkanál szárított vöröshagyma granulátum
1tsp szárított fokhagyma granulátum
1,5tsp szárított kakukkfű
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
szükség szerint víz
Utasítások
Elkészítés:
Ha van kész sült céklánk, akkor nagyon jó dolgunk van :) .
Ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük az előzőleg megmosott, papírtörlővel leitatott céklákat és héjában süssük meg. Kb. 45 perc alatt, 180 fokon.
Szárított vöröshagymát, fokhagymát, kakukkfüvet, pici vízbe áztassuk, hogy jól megszívja magát.
Turmixba daraboljuk a sült céklát, tegyük hozzá a beáztatott keveréket, adjunk hozzá kb. 2 dl vizet és mehet a turmixolás.
A céklakrémet tegyük át egy edénybe, adjuk hozzá a citromlevet, ízesítsük.
Öntsük hozzá a mandulatejet és gyújtsunk alá. Közben ha kell még pótoljuk vízzel a megfelelő sűrűség eléréséig.