Kiváló köretnek, mártogatósnak, szendvicskrémnek. Egészséges, tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Leírás
Kiváló köretnek, mártogatósnak, szendvicskrémnek. Egészséges, tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Hozzávalók
Hozzávalók:
2 db kisebb sült cékla vagy 2 db közepes nyers cékla
0,5-1 evőkanál citromlé
1,5-2 evőkanál szárított vöröshagyma granulátum
1 teáskanál szárított fokhagyma granulátum
0,5-1 teáskanál szárított kakukkfű
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
szükség szerint víz
Utasítások
Elkészítés:
Ha van kész sült céklánk, akkor nagyon jó dolgunk van 🙂 .
Ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük az előzőleg megmosott, papírtörlővel leitatott céklákat és héjában süssük meg kb. 45 perc alatt, 180 fokon.
Miután langyosra hűlt, meghámozzuk és aprítóba daraboljuk a sült céklát. Tegyük hozzá a a többi hozzávalót és mehet a turmixolás, szükség szerint adjunk hozzá vizet a megfelelő sűrűség eléréséig.