Opciók nyomtatása

Sültcékla Püré

Kiváló köretnek, mártogatósnak, szendvicskrémnek. Egészséges, tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Leírás
Kiváló köretnek, mártogatósnak, szendvicskrémnek. Egészséges, tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Hozzávalók
    Hozzávalók:
  • 2 db kisebb sült cékla vagy 2 db közepes nyers cékla
  • 0,5-1 evőkanál citromlé
  • 1,5-2 evőkanál szárított vöröshagyma granulátum
  • 1 teáskanál szárított fokhagyma granulátum
  • 0,5-1 teáskanál szárított kakukkfű
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • szükség szerint víz
Utasítások
    Elkészítés:
  1. Ha van kész sült céklánk, akkor nagyon jó dolgunk van 🙂 . Ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük az előzőleg megmosott, papírtörlővel leitatott céklákat és héjában süssük meg kb. 45 perc alatt, 180 fokon.
  2. Miután langyosra hűlt, meghámozzuk és aprítóba daraboljuk a sült céklát. Tegyük hozzá a a többi hozzávalót és mehet a turmixolás, szükség szerint adjunk hozzá vizet a megfelelő sűrűség eléréséig.
  3. Jó étvágyat! :)