Opciók nyomtatása

Tárkonyos Kölestúrógombóc Leves

Fermentált kölestúróból.
Leírás
Fermentált kölestúróból.
Hozzávalók
    Hozzávalók:
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • ízlés szerint szeletelt póréhagyma
  • izlés szerint darabolt petrezselyemzöld
  • 1-2 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1 tbsp barnarizsliszt
  • ízlés szerint ételízesitő
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint tárkony
  • ízlés szerint bors
  • Kölestúrógombóc levesbetét:
  • 20 dkg Kölestúró (Fermentált)
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál rizsdara
  • ízlés szerint só
Utasítások
    Elkészítés:
  1. Sárgarépát hámozzuk, mossuk, szeletekre vágjuk, majd olajon picit lepirítjuk. Megszórjuk barnarizsliszttel, összekavarjuk és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a póréhagymát, petrezselyemzöldet, ízesítjük, fűszerezzük és felforraljuk.
  2. Közben elkészítjük a levesbetétet: Villával összetörjük a kölestúrót, hozzáadjuk a tojássárgáját, pici sót, rizsdarát és összekavarjuk, majd hagyjuk állni.
  3. Ha megfőtt a sárgarépa, a masszából kis gombócokat formálunk és a forrásban lévő levesbe rakjuk. Újraforrás után közepes lángon folytatjuk, amikor feljönnek a tetejére még pár percig főzzük és kész. Forrón tálaljuk.
  4. Jó étvágyat! :)