Opciók nyomtatása

Töltött Cukkini (Vegán)

Hozzávalók
    Hozzávalók:
  • 4 db pufibb cukkini
  • 2 db málna vagy húsparadicsom
  • 1 gomba konzerv (kb. 200 - 230g)
  • 2 - 3 evőkanál barnarizsliszt
  • 0.5 szál póréhagyma
  • 2 - 3 evőkanál olivaolaj
  • 1 tbsp szárított fokhagyma granulátum
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint delikát
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint szárított bazsalikom
  • Tetejére:
  • 10 - 15 dkg növényi sajt
Utasítások
    Elkészítés:
  1. Először is az összes zöldséget megmossuk. A cukkiniket meghámozzuk, félbevágjuk és kanállal kiszedjük a közepét. Felszeleteljük a póré hagymát, kockára vágjuk a paradicsomot.
  2. Elkészítjük a tölteléket: Olivaolajon lepirítjuk a hagymát, hozzátesszük a paradicsomot, gombát, fűszereket és tovább pirítjuk.
  3. Megszórjuk barnarizsliszttel, majd összekavarjuk. Kicsit összerottyan és kész is.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsit kikenünk olivaolajjal és beletesszük a félbevágott cukkiniket.
  5. A töltelékkel betöltjük őket és megszórjuk sajttal.
  6. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20 - 25 percig sütjük.
  7. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, nálam hasábburgonya volt. Jó étvágyat hozzá! :)