Opciók nyomtatása

Vaníliás-Gyümölcsös Desszert

Könnyed gyümölcsös finomság :) .
Leírás
Könnyed gyümölcsös finomság :) .
Hozzávalók
    Hozzávalók pudinghoz:
  • 0,5 l mandulatej
  • 1 csm vaníliáspudingpor
  • 1 ek négyszeres édesítő
  • Édesmorzsához:
  • 2 marék gm zabpehely
  • 2 csipet nádcukor
  • ízlés szerint fahéj
  • 1-1,5 púpos ek. növényi vaj
  • Egyéb hozzávaló:
  • ízlés szerint gyümölcs (lehet fagyasztott is)
  • Tetejére:
  • tetszés szerint mentes tejszínhab (elhagyható)
Utasítások
    Elkészítés:
  1. A pudingot megfőzzük tejforralóba.
  2. Édesmorzsához felforrósítjuk a serpenyőt, vajat felolvasztjuk mehet bele a zabpehely és jól összekavarjuk. Pár percet pirítjuk, majd ráhintjük a nádcukrot összekavarjuk vigyázva, hogy ne égjen oda. Picit pirítjuk, majd szétterítve kihűtjük és rászórjuk a fahéjat.
  3. Ezt fogjuk rétegezni pohárba vagy kehelybe. Alulra szórjuk az édesmorzsát, jöhet rá a vaníliapuding, ízlés szerint fagyasztott gyümölcs (a forró puding miatt szépen kiolvad majd). Ismét morzsa, puding, gyümölcs, addig halmozzuk míg van alapanyagunk legutolsó a gyümölcs lesz a tetején.
  4. Így hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk. Tetejét ízlés szerint díszíthetjük mentes tejszínhabbal is, de nélküle is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá! :)