Édesmorzsához felforrósítjuk a serpenyőt, vajat felolvasztjuk mehet bele a zabpehely és jól összekavarjuk. Pár percet pirítjuk, majd ráhintjük a nádcukrot összekavarjuk vigyázva, hogy ne égjen oda. Picit pirítjuk, majd szétterítve kihűtjük és rászórjuk a fahéjat.
Ezt fogjuk rétegezni pohárba vagy kehelybe. Alulra szórjuk az édesmorzsát, jöhet rá a vaníliapuding, ízlés szerint fagyasztott gyümölcs (a forró puding miatt szépen kiolvad majd). Ismét morzsa, puding, gyümölcs, addig halmozzuk míg van alapanyagunk legutolsó a gyümölcs lesz a tetején.
Így hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tetejét ízlés szerint díszíthetjük mentes tejszínhabbal is, de nélküle is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá! :)