Opciók nyomtatása

Zabpelyhes Túrófasírt

Kiváló húspótló, ízletes, egészséges, tápláló. Akár önmagában is fogyasztható.
Leírás
Kiváló húspótló, ízletes, egészséges, tápláló. Akár önmagában is fogyasztható.
Hozzávalók
    Hozzávalók:
  • 650 g Kölestúró (Fermentált)
  • 2 tbsp kókuszzsír
  • 400 g fermentált kókusztejföl
  • 15 dkg nővényi sajt (reszelve vagy aprítva)
  • 1 csokor petrezselyemzöld (apróra vágva)
  • 1 db kápia paprika (apróra vágva vagy aprítva)
  • 3-4 evőkanál póréhagyma (szeletelve)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízeső
  • 2 tbsp útifűmaghéj
  • 6 nagymarék gm zabpehely
  • 1-2 evőkanál olivaolaj (tepsi kikenéséhez)
  • Tetejére:
  • 1-2 evőkanál olivaolaj
Utasítások
    Elkészítés:
  1. A hozzávalókat egy tálban jól összedolgozzuk.
  2. Kiolajozott tepsibe kitöltjük és szépen ellapigatjuk vagy akár fasírt is formázható belőle.
  3. Tetejét megkenjük olivaolajjal.
  4. 10-15 percig pihentetjük, míg a zabpehely és az útifűmaghéj megszívja magát nedvességgel.
  5. 180 fokon előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  6. Szeletelés előtt hagyjuk hűlni, majd kockára vagy háromszögre vágva tálaljuk. Jó étvágyat! :)