Almás Morzsasüti
Hozzávalók
Töltelékhez:
Elkészítés:
-
Töltelék készítése:
Meghámozzuk és lereszeljük az almákat. Hozzáadjuk a sót, kicsit pároljuk, majd a az édesítőt és a fahéjat. Időnként megkavarva addig pároljuk, míg el nem fő az alma leve.
-
Tészta készítése:
Hozzávalókat egy tálba helyezzük és összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán két részre osztjuk. -
A tészta egyik felét a formánk aljába igazgatjuk, amit előtte kikenünk pici zsírral. Megszórjuk a mandula felével és gm zsemlemorzsával (ez segít, hogy ne ázzon el a tészta).
-
Ráterítjük a fahéjas almát, majd megint mandula és gm zsemlemorzsa. A tészta másik felét rámorzsoljuk a tetejére és befedjük az egészet. Szükség szerint lapigatjuk.
-
Előmelegített sütőben 185 -190 C-on kb. 20-25 percig sütjük.
-
Ízlés szerint sós karamell öntettel tálaljuk, aminek a receptjét itt találod: https://mentes-receptek.hu/recipe/sos-karamell-ontet/
-
Jó étvágyat hozzá! :)
