pinit
Oszd meg másokkal is:

Hozzávalók

Töltelékhez:

Elkészítés:

  1. Töltelék készítése:

    Meghámozzuk és lereszeljük az almákat. Hozzáadjuk a sót, kicsit pároljuk, majd a az édesítőt és a fahéjat. Időnként megkavarva addig pároljuk, míg el nem fő az alma leve.

  1. Tészta készítése:

    Hozzávalókat egy tálba helyezzük és összegyúrjuk.
    Lisztezett deszkán két részre osztjuk.

  2. A tészta egyik felét a formánk aljába igazgatjuk, amit előtte kikenünk pici zsírral. Megszórjuk a mandula felével  és gm zsemlemorzsával (ez segít, hogy ne ázzon el a tészta). 

  1. Ráterítjük a fahéjas almát, majd megint mandula és gm zsemlemorzsa. A tészta másik felét rámorzsoljuk a tetejére és befedjük az egészet. Szükség szerint lapigatjuk.

  1. Előmelegített sütőben 185 -190 C-on kb. 20-25 percig sütjük.

  1. Ízlés szerint sós karamell öntettel tálaljuk, aminek a receptjét itt találod: https://mentes-receptek.hu/recipe/sos-karamell-ontet/

  1. Jó étvágyat hozzá! :)

Receptkártya készítője WP Delicious
mentes-receptek.hu