Sziasztok! Évi vagyok 🙂 .

Elsősorban azoknak szeretnék segíteni a weboldalammal, akik egy vagy többféle ételérzékenységgel/ételintoleranciával, ételallergiával küzdenek és tudják, hogy sajnos nem olyan egyszerű ehető, megfelelő állagú, tápláló, mentes ételeket készíteni, akik diétáznak, vagy egyszerűen csak egészségtudatosan szeretnének táplálkozni.

Az ételek elkészítésénél az alábbi fő szempontokat veszem figyelembe: lehetőleg legyen egyszerű, egészséges, tápláló és minél gyorsabban elkészíthető 🙂 . A növényi étrendet helyezem előtérbe, de emellett találhatók hal-, és elvétve szárnyas ételek is. Recept kategóriákban: reggeli, leves, ebéd, tésztaétel, halétel, vegán és finomságok között válogathatsz. Mentes kategóriákban: glutén-, tej (tejfehérje-, laktóz-)-, cukor-, tojás (egész tojás, tojásfehérje)-, szója-, borsófehérje-, élő hagyma-, burgonya-, kukorica-, mogyoró/dió mentes, mindenmentes ételekkel találkozol. Az egészséges életmód híve, természetkedvelő és védő vagyok. Szakácsból lettem mentes recept kreátor és webes tartalomszerkesztő. Nálam magas koleszterinszinttel kezdődött, ezért áttértem a növényi eredetű zsiradékok használatára és több sportra. Évekkel később kiderült, hogy többféle ételintoleranciám is van, melyek összepárosításával már elég nehéz volt ehető ételeket kreálni. Ennek hatására teljes életmódváltásba kezdtem. Rengeteget jártam utána, hogyan-, mit-, mivel-, tudnék helyettesíteni, hogy élhető életet tudjak élni, persze kaptam dietetológiai segítséget is. Na, de valljuk be az nem egyenlő egy elkészített étel minőségével, állagával, merthogy az nagyban függ az alapanyagok összetételétől. Így, hát elkezdtem magam készíteni a legalapvetőbb ételeket is. Nagyon sok kísérleten vagyok túl, kisebb-nagyobb sikerrel és még nagyon sok előtt állok 🙂 . Az eredményeket pedig megosztom veletek, mert a mai világban különösen fontos, hogy segítsük egymást. Mára már úgy gondolom, hogy sokkal egészségesebb, ha mi magunk készítjük el ételeinket, mert abban biztosan csak az lesz benne, amit beleteszünk, lehetőleg szennyeződések és allergének nélkül, nem mellesleg sokkal költséghatékonyabb is 🙂 . Nos, sajnos azt kell mondjam, hogy aki többféle ételérzékenységgel/ételintoleranciával, ételallergiával küzd, sajnos boltban nem nagyon fog találni minden kritériumnak megfelelő alapanyagot, élelmiszert. “Ritka, mint a fehér holló.” Éppen ezért nagyon fontos, hogy minden eshetőség elkerülése érdekében legyünk körültekintőek és alaposan tájékozódjunk az adott hozzávalók összetevőiről és gyártási, csomagolási környezetéről!!!

Remélem neked is tudok segíteni és találsz valami kedvedre valót 🙂 . Mindenkinek jó egészséget és nagyon jó étvágyat kívánok! 🙂