Kölestúró (Fermentált)

pinit
Oszd meg másokkal is:

Tökéletes túró alternatíva, azoknak akik nem fogyaszthatnak tejfehérjét vagy tejcukrot. Sokoldalúan felhasználható pl: szendvicskrémnek, gombócnak, körözöttnek, levesbetétnek, túrórudinak, süteményekbe, stb.

Oszd meg másokkal is:

Leírás

Tökéletes túró alternatíva, azoknak akik nem fogyaszthatnak tejfehérjét vagy tejcukrot. Sokoldalúan felhasználható pl: szendvicskrémnek, gombócnak, körözöttnek, levesbetétnek, túrórudinak, süteményekbe, stb.

Hozzávalók

Hozzávalók:

Utasítások

Elkészítés:

  1. A kölest jól átmossuk sűrű szövésű szűrőben, folyó víz alatt.
  2. A megmosott kölest egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a vízet, majd sózzuk.
  3. Kb. 20 percig főzzük, majd hagyjuk hűlni. Mikor az ujjunkat már nem süti akkor jó (kb. 40 fokos). Ne hagyjuk nagyon kihűlni, mert akkor a baktériumok nem tudnak dolgozni és elpusztulnak, ugyanez a helyzet ha nagyon melegen tesszük bele a kapszulát!
  4. Mikor már megfelelő hőmérsékletű, belekavarunk egy kapszulát, majd tetszés szerint üvegekbe vagy edénybe töltjük (Én 3 vajas dobozban szoktam szétosztani). Figyeljünk arra , hogy ne hagyjuk kihűlni!
  5. Mehetnek a fermentálógépbe/joghurtkészítőgépbe 24 H-ra.
  6. Ha kész 1-2 órára érdemes hűtőbe tenni, majd tetszés szerint felhasználható.
  7. Jó étvágyat! :)
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious