Tökéletes túró alternatíva, azoknak akik nem fogyaszthatnak tejfehérjét vagy tejcukrot. Sokoldalúan felhasználható pl: szendvicskrémnek, gombócnak, körözöttnek, levesbetétnek, túrórudinak, süteményekbe, stb.
0
Add to Favorites
Kölestúró (Fermentált)
Leírás
Tökéletes túró alternatíva, azoknak akik nem fogyaszthatnak tejfehérjét vagy tejcukrot. Sokoldalúan felhasználható pl: szendvicskrémnek, gombócnak, körözöttnek, levesbetétnek, túrórudinak, süteményekbe, stb.Hozzávalók
Hozzávalók:
Utasítások
Elkészítés:
-
A kölest jól átmossuk sűrű szövésű szűrőben, folyó víz alatt.
-
A megmosott kölest egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a vízet, majd sózzuk.
-
Kb. 20 percig főzzük, majd hagyjuk hűlni. Mikor az ujjunkat már nem süti akkor jó (kb. 40 fokos). Ne hagyjuk nagyon kihűlni, mert akkor a baktériumok nem tudnak dolgozni és elpusztulnak, ugyanez a helyzet ha nagyon melegen tesszük bele a kapszulát!
-
Mikor már megfelelő hőmérsékletű, belekavarunk egy kapszulát, majd tetszés szerint üvegekbe vagy edénybe töltjük (Én 3 vajas dobozban szoktam szétosztani). Figyeljünk arra , hogy ne hagyjuk kihűlni!
-
Mehetnek a fermentálógépbe/joghurtkészítőgépbe 24 H-ra.
-
Ha kész 1-2 órára érdemes hűtőbe tenni, majd tetszés szerint felhasználható.
-
Jó étvágyat! :)