Fermentált kölestúróból.
0
Add to Favorites
Tárkonyos Kölestúrógombóc Leves
Leírás
Fermentált kölestúróból.Hozzávalók
Hozzávalók:
Kölestúrógombóc levesbetét:
Utasítások
Elkészítés:
-
Sárgarépát hámozzuk, mossuk, szeletekre vágjuk, majd olajon picit lepirítjuk. Megszórjuk barnarizsliszttel, összekavarjuk és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a póréhagymát, petrezselyemzöldet, ízesítjük, fűszerezzük és felforraljuk.
-
Közben elkészítjük a levesbetétet: Villával összetörjük a kölestúrót, hozzáadjuk a tojássárgáját, pici sót, rizsdarát és összekavarjuk, majd hagyjuk állni.
-
Ha megfőtt a sárgarépa, a masszából kis gombócokat formálunk és a forrásban lévő levesbe rakjuk. Újraforrás után közepes lángon folytatjuk, amikor feljönnek a tetejére még pár percig főzzük és kész. Forrón tálaljuk.
-
Jó étvágyat! :)