Tárkonyos Kölestúrógombóc Leves

pinit
Oszd meg másokkal is:

Fermentált kölestúróból.

Oszd meg másokkal is:

Leírás

Fermentált kölestúróból.

Hozzávalók

Hozzávalók:

Kölestúrógombóc levesbetét:

Utasítások

Elkészítés:

  1. Sárgarépát hámozzuk, mossuk, szeletekre vágjuk, majd olajon picit lepirítjuk. Megszórjuk barnarizsliszttel, összekavarjuk és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a póréhagymát, petrezselyemzöldet, ízesítjük, fűszerezzük és felforraljuk.
  2. Közben elkészítjük a levesbetétet: Villával összetörjük a kölestúrót, hozzáadjuk a tojássárgáját, pici sót, rizsdarát és összekavarjuk, majd hagyjuk állni.
  3. Ha megfőtt a sárgarépa, a masszából kis gombócokat formálunk és a forrásban lévő levesbe rakjuk. Újraforrás után közepes lángon folytatjuk, amikor feljönnek a tetejére még pár percig főzzük és kész. Forrón tálaljuk.
  4. Jó étvágyat! :)
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious