Opciók nyomtatása

Édesburgonyás Répafasírt

Hozzávalók
    Hozzávalók:
  • 5-6 szál nagyobb sárgarépa
  • 2 db nagyobb édesburgonya/batáta
  • 3 nagymarék gm zabpehely
  • 1 szezámmag (őrölve)
  • 2 útifűmaghéj
  • 3 szárított vöröshagyma granulátum
  • 0,5-1 evőkanál tengeri só
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 2 frissen őrölt kömény
Utasítások
    Elkészítés:
  1. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy tálba tesszük az összes hozzávalót és jól összedolgozzuk addig, míg formázható állagot nem kapunk .
  3. Sütőpapírral bélelt tepsit kikenjük olivaolajjal, majd a masszából fasírtokat formázunk és beletesszük.
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon 15 percig sütjük, majd hőlégkeveréssel együtt még kb. 15 percig. Fontos a hőlégkeverés, mert ha kihagyjuk ezt a lépést nagyon puha marad!
  5. Jó étvágyat! :)