Használhatjuk tejföl helyettesítésére, házi pástétomokhoz, mascarpone helyettesítésére (ha keményebbre hadjuk).
0
Add to Favorites
Rizskrém/Rizstejföl
Leírás
Használhatjuk tejföl helyettesítésére, házi pástétomokhoz, mascarpone helyettesítésére (ha keményebbre hadjuk).Hozzávalók
Hozzávalók:
Utasítások
Elkészítés:
-
A rizst főzzük nagyon puhára. Ha kész, fedő alatt állni hagyjuk 20 percig.
-
Hűtsük langyosra, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, ízesítsük, keverjük össze és mehet az aprítógépbe (nekem nem fér bele egyszerre). Turmixban is jól működik. Minél több vizet adunk hozzá, annál folyékonyabb lesz.
-
Aprítsuk jó krémes állagúra és kedvünk szerint ízesíthetjük sósra vagy édesre. Ha tejfölnek szeretnénk, adjunk hozzá sót és citromlevet.
-
Jó étvágyat! 🙂