Sült Hekk

pinit
Oszd meg másokkal is:

A nyár nagy kedvence 🙂 , de egész évben megállja a helyét 🙂 .

Oszd meg másokkal is:

Leírás

A nyár nagy kedvence :) , de egész évben megállja a helyét :) .

Hozzávalók

Hozzávalók:

Utasítások

Elkészítés:

  1. Miután a haltörzsek felengedtek, megtisztítjuk az esetleges pikkelyektől, majd átmossuk hideg vízzel.
  2. Beirdaljuk fél cm-renként, de vigyázva, hogy teljesen ne vágjuk át, mert akkor szétszakad és nem marad egészben.
  3. Mindkét oldalát bedörzsöljük alaposan fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk citromlével és pár percig állni hagyjuk. Minél tovább tudjuk pihentetni a páclében, annál jobban összeérnek az ízek.
  4. Felhevített olajban, oldalanként süssük kb. 6-8 percig. Vigyázzunk, hogy a nem megfelelően felengedett fagyos halat, ne tegyük forró olajba, mert égési sérülést okozhat!
  5. Majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
  6. Meglocsoljuk citromlével és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
  7. Jó étvágyat :) .
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious