A nyár nagy kedvence 🙂 , de egész évben megállja a helyét 🙂 .
0
Add to Favorites
Sült Hekk
Leírás
A nyár nagy kedvence :) , de egész évben megállja a helyét :) .Hozzávalók
Hozzávalók:
Utasítások
Elkészítés:
-
Miután a haltörzsek felengedtek, megtisztítjuk az esetleges pikkelyektől, majd átmossuk hideg vízzel.
-
Beirdaljuk fél cm-renként, de vigyázva, hogy teljesen ne vágjuk át, mert akkor szétszakad és nem marad egészben.
-
Mindkét oldalát bedörzsöljük alaposan fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk citromlével és pár percig állni hagyjuk. Minél tovább tudjuk pihentetni a páclében, annál jobban összeérnek az ízek.
-
Felhevített olajban, oldalanként süssük kb. 6-8 percig. Vigyázzunk, hogy a nem megfelelően felengedett fagyos halat, ne tegyük forró olajba, mert égési sérülést okozhat!
-
Majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
-
Meglocsoljuk citromlével és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
-
Jó étvágyat :) .