Tavaszi Tekercs (Rizslapból)

Adag: 4 Teljes Idő: 35 perc
pinit
Oszd meg másokkal is:
Teljes Idő 35 perc
Adag: 4

Leírás

Gluténmentesen is finom :) .

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, majd a sárgarépákat nagylyukú reszelőn lereszeljük, a káposztát, csemege hagymát felszeleteljük.
  1. Egy tálba tesszük az összes hozzávalót, lesózzuk, összedolgozzuk és állni hagyjuk míg levet ereszt (kb. 20 perc). Majd jól kinyomkodjuk, ízesítjük és félre tesszük. 

  1. Langyos vízbe mártsuk a rizslapokat egyesével kb.20-30 másodpercre, majd terítsük egy szilikonlapra, sütőpapírra vagy nedves konyharuhára. A tölteléket osszuk 8 fele, majd arányosan helyezzünk belőle a közepére. 

  1. A két szélét hajtsuk be és szorosan tekerjük fel.

  1. Magasfalú serpenyőben (pl. wok) melegítsünk olajat. Bő forró olajban süssük a tekercseket aranybarnára. Papírtörlővel bélelt tányérra szedjük ki, hogy lecsepegtessük róluk a felesleges olajat.

     
  1. Tálaljuk ízlés szerinti salátaágyon. Nálam a madársalátára esett a választás :) .

  1. Jó étvágyat! :)
Receptkártya készítője WP Delicious

Évi